Hadeland Glassverk

Adresse: Glassverkvegen 9, 3520 Jevnaker Vis kart

Adresse: Glassverkvegen 9, 3520 Jevnaker

Besøkssenter med flere aktiviteter både for store og små.

Besøkssenteret består av Glasshytte med opptil 25 glassblåsere, glassmuseum, 11 butikker, 5 spisesteder og 2 kunstgallerier. Besøkssenteret er åpent hver dag gjennom hele året, mandag til og med søndag, og har et variert aktivitetsprogram.

I naturskjønne omgivelser en times kjøring fra Oslo ligger Hadeland Glassverk, en helårsåpen turistattraksjon og handelsdestinasjon tuftet på historie, kunst, kultur og gamle håndverkstradisjoner.

Glassverket ble grunnlagt i 1762 og er Norges eldste industribedrift med kontinuerlig drift.
Glassmuseet er det største i Norden, og viser et tverrsnitt av det Hadelands glassblåsere og designere har skapt de siste 250 årene.

I Glasshytta kan både barn og voksne få blåse sitt eget glass. Du kan velge mellom feks blomstervase, honningkrukke, påskeegg, julekule, drikkeglass til å ta med hjem. Tilbudet varierer etter sesong. Om sommeren kan honningkrukken fylles med honning i Honninghuset.
I Lysstøperiet kan barna farge sine egne lys.

Hadeland har hele 11 butikker med alt innen glass, porselen, tekstiler, bestikk, dekorartikler og gaveartikler. I Fabrikkutsalget kan du handle glass og porselen til fabrikkpriser, i tillegg til mat og øl fra mer enn 50 norske småskalaprodusenter.

Barna kan boltre seg på to utendørs lekeanlegg, i sommerferien er det Barnas bondegård med dyr og ridning.
I Randsfjorden like ved Glassverket er det sandstrand og langgrunt badevann.

Anlegget har fire serveringssteder: Kokkestua, Bakeriet, Mester Pizzeria, Norgesglasshuset og Vaffelhuset.
Sitteplasser ute når været tillater det.

 

På hadeland-glassverk.no finner du mer informasjon om aktiviteter og åpningstidene i butikkene, spisestedene. Disse varierer gjennom hele året.

Vis mer

Om denne aktiviteten

Hytter, Campingplasser og Leiligheter

Onsakervika Camping

Avstand: 20,1 km
Ferieparadiset ved Tyrifjorden! Topcamp Onsakervika Camping er en familievennlig bade- og campingplass beliggende ved Tyrifjorden - 45 minutter fra Oslo. Vi har Østlandets fineste badestrand og mange flotte fasiliteter både for gjester med campingvogn, bobil, telt eller om du ønsker å leie en av våre 15 hytter.
Hytter, Campingplasser og Leiligheter

Bogstad Camping Oslo

Avstand: 33,5 km
Topcamp Bogstad Camping tilbyr en unik kombinasjon av nærhet til natur og friluftsliv med lett tilgang til Oslos rike tilbud av severdigheter, aktiviteter, kultur, restaurant, uteliv og shopping. Idylliske, landlige og parkmessige omgivelser med kort vei til badeplass og flott turterreng ved Bogstadvannet, Bogstad Gård og Nordmarka som nærmeste naboer. Samtidig kun 15 minutter med bil til Oslo sentrum, og busser rett utenfor porten.
Build: 07.05.2021 11:17:37, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-8680.cbischannel-32582.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails