Torpo Stavkirke

Adresse: Oppheimskrysset, 3579 Torpo Vis kart

Adresse: Oppheimskrysset, 3579 Torpo

Torpo stavkirke er den eldste - og eneste gjenværende, originale - stavkirken i Hallingdal! Det var opprinnelig syv stavkirker i dalen. Den er også den eldste bygningen i Hallingdal, med et mektig stykke imponerende arbeid som er lagt i.

 

Stavkirkene er kanskje det norskeste kulturminnesmerket av alle. Norsk Stavkirkemuseum ligger i Ål, en spasertur fra ferieparken og vakre Torpo stavkirke ligger kun 10 minutters kjøretur unna. Gol stavkirke (kopi) ligger under en halvtime unna.

Stavkirken ble oppført omkring 1160, og viet til St. Margareta. Det er legenden om hennes martyrium som pryder baldakinen med de kjente maleriene fra andre halvdel av 1200-tallet. Kirken ble bygget i Borgund-stil med hevet midtrom i skip. I 1880 ble koret revet. Resten av kirken skulle også rives, men Fortidsminneforeningen kjøpte skipet, slik at dette ble bevart. Maleriene representerer noe av den mest verdifulle mellomalder kunsten i Norge. Ny kirke i nygotikk ble oppført tett ved den gamle i 1880; i 1970-årene ble store deler av det revne koret funnet under gulvet i den nye kirken.

Stavkirke-tettheten i regionen gjør det helt overkommelig å se en seks-syv stavkirker i løpet av en dagstur fra Hallingdal Feriepark, avhengig av hvor mye tid man ønsker ved hver enkelt.

Vis mer

Om denne aktiviteten

Åpningstider
Åpen alle dager fra 09:00 til 18:00. Mulighet for omvisning. NB! Hallingdal Feriepark kan ikke garantere at disse åpningstidene til enhver er korrekte. Sjekk med lokale kontakter/nettside for å være sikker.
Hytter, Campingplasser og Leiligheter

Hallingdal Feriepark

Avstand: 10,4 km
Velkommen til helårs opplevelsescamping midt mellom Oslo og Bergen. Topcamp Hallingdal Feriepark ble åpnet i 2013, fikk umiddelbart fem stjerner og regnes som en av landets aller flotteste. Her førsteklasses hytter, fasiliteter, caravan-, telt og bobilplasser med strøm og vanntilkopling, god restaurant og mange aktivitetsmuligheter.
Build: 07.05.2021 11:17:37, Host: online3core19, DB: o3.cbguide-8680.cbischannel-32582.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails