Prøysenhuset

Vis kart

Husmannssønnen Alf Prøysen vokste opp ved Prestvegen i Ringsaker. Prøysen var svært kjent som forfatter, visesanger og skuespiller for barn, men den folkekjære kunstneren regnes som en av de absolutt store i norsk kulturhistorie

 

Husmannssønnen Alf Prøysen vokste opp ved Prestvegen i Ringsaker. Prøysen var svært kjent som forfatter, visesanger og skuespiller for barn, men den folkekjære kunstneren regnes som en av de absolutt største i norsk kulturhistorie. Prøysen har bl.a vært omtalt som "en norsk Bruce Springsteen for sin tid".  

Prøysenhuset er et lite opplevelsessenter som ligger idyllisk til i skogen rett på oversiden av husmannsplassen Prøysen, der Prøysenstua, Prøysens fødested og barndomshjem, fortsatt står.
Det er 12 minutters biltur fra Topcamp Mjøsa Feriepark til Prøysenhuset.

Vis mer

Om denne aktiviteten

Åpningstider
Åpningstider og mer informasjon finnes på Prøysenhusets eget nettsted - se lenke
Prisinformasjon
Åpningstider og mer informasjon finnes på Prøysenhusets eget nettsted - se lenke
Hytter, Campingplasser og Leiligheter

Topcamp Mjøsa Feriepark

Avstand: 5,8 km
Campingplassen Topcamp Mjøsa Feriepark befinner seg rett nord for Brumunddal og bare 10 minutters kjøretur fra Hamar. Her finnes mer enn 300 oppstillingsplasser for campingvogner, bobiler og telt, både for langtids camping og drop in overnatting.
Build: 07.05.2021 11:17:37, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-8680.cbischannel-32582.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails