Skibladner

Vis kart

En reise med Skibladner er en dagstur tilbake til 1856 og blir et minne for livet! Verdens eldste hjuldamper går fortsatt i rute på Mjøsa mellom Gjøvik-Lillehammer og Gjøvik-Eidsvold!

 

Skibladners ekte dampmaskin er fullt synlig midt i skipet, utsikten fra dekk er nydelig og skuta har café, restaurant, kiosk, gavebutikk og spennende salonger som kan utforskes under dekk. Det anbefales å bestille bord i restauranten samtidig med billett/plassreservasjon. Ny brygge ved Mjøsparken for nytt Skibladner-stopp i Brumunddal er under bygging, ikke langt fra Mjøsa Ferie og Fritidssenter!

Skibladner er verdens eldste operative hjuldamper i rutegående trafikk, og ble bygget i perioden 1854–1856. Skipet ble bygget for passasjer- og godstrafikk på Mjøsa. 2. august 1856 ble Skibladner satt i fart. Mjøsas Hvite Svane eies og drives den dag i dag av Oplandske Dampskibsselskap (etablert 1852). Siden da har skipet alltid gått i rute mellom Eidsvoll og Lillehammer. I moderne tid er Skibladner først og fremst turistskip, der man med historisk sus og blankpussede detaljer kan se Mjøslandskapet fra sjøsiden. Skipet er et unik klenodium som favner om distriktets og Norges historie innen samferdsel, teknologi, næringsliv og utvandring. Skipets restaurant har en førsteklasses renommé som spisested med matkultur og innredning i særklasse.

Rutetider og billettbestilling finnes på Skipbladners nettsider - se lenke nedenfor

Vis mer

Om denne aktiviteten

Hytter, Campingplasser og Leiligheter

Topcamp Mjøsa Feriepark

Avstand: 13,6 km
Campingplassen Topcamp Mjøsa Feriepark befinner seg rett nord for Brumunddal og bare 10 minutters kjøretur fra Hamar. Her finnes mer enn 300 oppstillingsplasser for campingvogner, bobiler og telt, både for langtids camping og drop in overnatting.
Build: 07.05.2021 11:17:37, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-8680.cbischannel-32582.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails