Jernbanemuseet

Adresse: Strandveien 161, 2316 Hamar Vis kart

Adresse: Strandveien 161, 2316 Hamar

Norsk Jernbanemuseum er et av verdens eldste jernbanemuseer og et av Norges eldste museer. Her kan du se tog fra en rekke forskjellige epoker.

 

Norges nasjonale jernbanemuseum ble etablert på Hamar i 1896(!) og er dermed et av verdens eldste jernbanemuseer. Her finnes tog fra mange forskjellige epoker.

Det pelletsfyrte damptoget Tertitten kjører mange ganger daglig på Norges korteste jernbanelinje, som bare er et par hundre meter lang. Jernbanemuseums historiske tog Caroline er et av verdens eldste, mest komplette og kjørbare veterantog. Spesielt for barn finnes Leikvangen stasjon og minitoget Knertitten. Turene med disse toegene er inkludert i museumsbilletten.

I lekekroken inne i hovedbygningen kan barna bruke fantasien i lek med tog. Modell-lokomotivet Urskog er klart til avgang, og i togsimulatoren kan alle prøve seg som lokførere! Hver sommer, i juni, arrangeres den internasjonale barnefestivalen Stoppested Verden i Jernbane-museumsparken.

Vis mer

Om denne aktiviteten

Prisinformasjon
Se pris på jernbanemuseets hjemmesider
Hytter, Campingplasser og Leiligheter

Topcamp Mjøsa Feriepark

Avstand: 11,5 km
Campingplassen Topcamp Mjøsa Feriepark befinner seg rett nord for Brumunddal og bare 10 minutters kjøretur fra Hamar. Her finnes mer enn 300 oppstillingsplasser for campingvogner, bobiler og telt, både for langtids camping og drop in overnatting.
Build: 07.05.2021 11:17:37, Host: online3core17, DB: o3.cbguide-8680.cbischannel-32582.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails