Hedmarksmuseet Domkirkeodden

Adresse: Strandvegen 100, 2315 Hamar Vis kart

Adresse: Strandvegen 100, 2315 Hamar

Domkirkeodden på Hamar er både middelaldermuseum og folkemuseum. Mest kjent er den spektakulære glasskatedralen som beskytter buegangen fra middelalderens domkirke.

 

Glasskatedralen er internasjonalt anerkjent og er etablert som en attraksjon i seg selv. Det spesielle rommet i glass- og stålkonstruksjonen er svært stemningsfullt og den fine klangen gjør Hamardomen særdeles egnet til konserter og andre kulturopplevelser. Men det vakre museumsområdet med store, idylliske grøntarealer ved sjøen rommer også ruinene etter bispeborgen fra 1200-tallet med et unikt låvebygg av arkitekt Sverre Fehn, en innholdsrik urtehage, friluftsmuseum med et sekstitalls gamle hus fra Hedemarken, Kirsten Flagstad Museum og en hyggelig museumskro med utsikt over sjøen, badestrand, lekeborg og stor park. Museet arrangerer årlig en Middelalderfestival i juni, med forskjellige spennende aktiviteter. I tillegg arrangeres stadige spennende utstillinger.

Vis mer

Om denne aktiviteten

Åpningstider
Se åpningstider på Domkirkeoddens hjemmesider
Prisinformasjon
Se priser på Domkirkeoddens hjemmesider
Hytter, Campingplasser og Leiligheter

Topcamp Mjøsa Feriepark

Avstand: 12,6 km
Campingplassen Topcamp Mjøsa Feriepark befinner seg rett nord for Brumunddal og bare 10 minutters kjøretur fra Hamar. Her finnes mer enn 300 oppstillingsplasser for campingvogner, bobiler og telt, både for langtids camping og drop in overnatting.
Build: 07.05.2021 11:17:37, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-8680.cbischannel-32582.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails