Risøybank Gods

Vis kart

Lord Salvesens gods
Høydedraget i enden av Sjøsanden heter Hobdeheia, og på andre siden av dette finnes Risøbank-området med Lord Salvesens gods. Christian Salvesen og broren Johan Theodor Salvesen var forretningsmenn som bygget opp et internasjonalt imperium innen hvalfangst i Norge og Skottland, og anla parafinoljefabrikk på Risøbank. Lord Edward Salvesen, sønn av Christian Salvesen, anla senere sommerstedet Risøbank. Rundt de staselige bygningene er en stor, engelsk hage med praktfulle drivhus og en imponerende samling busker og trær.

 

Høyere opp i Hobdeheia ligger godsets lysthus, med overdådig utsikt utover havet. Staten kjøpte Risøbank i 1969 og åpnet områdene for allmennheten. I dag drives det blant annet sommercafé, kunstgalleri og selskapslokaler i godset.

Vis mer

Om denne aktiviteten

Hytter, Campingplasser og Leiligheter

Sjøsanden Feriepark

Avstand: 343 meter
Feriestemning for hele familien. Campingplass, motell og leiligheter med bare 10 minutters gange til Mandal sentrum. Vi har stranda rett i nærheten, lekemuligheter for barn og servering.
Build: 07.05.2021 11:17:37, Host: online3core18, DB: o3.cbguide-8680.cbischannel-32582.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Todo, Action: showdetails